Wij zijn er voor alle motorrijders in de verschillende stadia van hun ‘carriere’

Rijlessen

Het begint natuurlijk met het halen van het rijbewijs. Iedereen leert het best in zijn of haar eigen manier en tempo. De rijlessen worden daar op afgestemd zodat iedereen behalve veel plezier ook het maximale rendement haalt uit de lessen.

techniek workshop

Als het rijbewijs binnen is valt er nog steeds een heleboel te leren. Ook dan is De Motorschool Arnhem het juiste adres. Wij bieden een unieke workshop aan waarbij je je eigen motor leert onderhouden, want ook dat hoort bij motorrijden.

motortrainingen

Ook als doorgewinterde motorrijder kan je bij ons terecht. Wil je wat bijleren? Een cursus bochtentechniek, voertuigbeheersing. Of heb je behoefte aan een opfriscursus als je een tijdje niet hebt gereden? We helpen je graag via onze motortrainingen.

Maak een afspraak voor een proefles

Rijlessen

Jouw persoonlijke manier van leren!

De motorrijles draait om jouw persoonlijke manier van leren. Leer jij vooral van gesproken uitleg of ben jij juist iemand die zelf moet ervaren? In het laatste geval is het effectiever om achterop bij de instructeur te voelen dat de motor echt zo schuin door dat hele krappe bochtje kan, dan dat te horen vertellen. En visa versa natuurlijk.

Proefles

Bij De Motorschool Arnhem beginnen we altijd met een proefles.Deze kennismaking met je instructeur en de motorfiets is ontspannen en volg je altijd individueel.

Dankzij ons eigen oefenterrein maak je de eerste meters op de motor zonder last te hebben van verkeer!

Tijdens de proefles kun jij ervaren hoe leuk motorrijden is. Ons geeft het de gelegenheid om een goede inschatting te maken van de duur en kosten van jouw opleiding. Een proefles duurt 2 uur en kost 60,- euro. Als je daarna doorgaat met lessen via een pakket is de proefles gratis!

Bijzondere verrichtingen

We beginnen met het leren beheersen van de motorfiets. Op een afgesloten terrein oefen je een aantal bijzondere verrichtingen die je laten kennismaken met de mogelijkheden en beperkingen van een motorfiets. Deze lessen worden al snel gecombineerd met het rijden op de openbare weg. Hierbij worden de net geleerde oefeningen in de praktijk gebracht.

Rijden op de weg

Na het behalen van het examen voertuigbeheersing is het nog maar een korte weg naar het uiteindelijke examen verkeersdeelneming. Jij bent de baas over je motor en hebt je theorie certificaat gehaald. Nu is het tijd om je vaardigheden toe te passen in het dagelijks verkeer. Je verkeersinzicht wordt getraind en je leert gebruik te maken van de voordelen van een motorfiets en de nadelen te voorkomen. Aangezien je de motorfiets volledig onder controle hebt en al bij de eerdere lessen hebt kennisgemaakt met de eisen die worden gesteld aan een motorrijder in het verkeer ben je snel klaar voor je laatste examen.

Workshop Motortechniek

Voor een motorfiets bestaat geen A.P.K. zoals voor auto’s verplicht is. Dit kan gezien worden als een voordeel, het scheelt in de kosten en geeft je de mogelijkheid om je motor (tot op zekere hoogte) aan te passen en te personaliseren, maar het brengt ook verantwoordelijkheid met zich mee!

Volg dus nu onze workshop motortechniek!

Lees hieronder meer over de workshop

Het is aan jou om er voor te zorgen dat je motor in orde is en dat je er dus veilig mee de weg op kan. Dit geldt met name als je de motor tweedehands hebt gekocht. Hoe weet je nu zeker dat die in orde is? Natuurlijk zijn er prima motorzaken waar je terecht kunt, maar als je voor elk klein onderhoud bent aangewezen op deze bedrijven loopt dat aardig in de papieren.

Tijdens je rijopleiding heb je geleerd waar je op moet letten om de motor in goede staat te houden. Het blijkt alleen dat deze kennis héél gering is en vaak weer snel vergeten wordt.

Daarom biedt De Motorschool Arnhem een techniek workshop aan! Hierbij leer je niet alleen in theorie je motor onderhouden, maar juist in de praktijk! Bij deze workshop leer je sleutelen aan je eigen motor. Als je deze (nog) niet hebt of dat liever niet wilt dan zorgen wij voor de motorfiets.

  • Controleren en vervangen van de remblokken en remvloeistof.
  • Peilen en vervangen van de olie en oliefilter.
  • Inspecteren en vervangen van de lucht- en brandstoffilters.
  • Schoonmaken van de brandstof voorziening en airbox.
  • Inspecteren van de vering en demping.
  • Vervangen van lampen.
  • Controleren van de aandrijving (meestal ketting en tandwielen) en het afstellen hiervan.
  • Inspecteren en bijvullen van de koelvloeistof.

De techniek workshop duurt van 9:00 tot 16:00 uur. De olie en het oliefilter zijn niet altijd te demonteren zonder vervanging, vandaar dat deze van te voren gekocht dienen te worden. Van andere onderdelen is voor aanvang niet duidelijk of deze ook vervanging behoeven. Als tijdens de workshop blijkt dat dit wel het geval is, kun je deze op een later tijdstip met de nieuw opgedane vaardigheden zelf vervangen :).

Neem contact met ons op!

Motortraining

Motortraining is een verzamelnaam voor alle opleidingen die je kan volgen nadat je je rijbewijs hebt gehaald.

Het unieke aan ons concept is dat jij bepaalt wat je wilt leren of welke vaardigheden je wilt verbeteren. Je volgt dus geen vastgesteld programma of lessen op een bepaald instructieniveau.

Oftewel, heb je een tijdje niet gereden en wil je een opfrisles, dan kan dat. Ben je echter op zoek naar een cursus verkeersveiligheid of bochtentechniek, dat kan ook!

Het werkt als volgt: Je hebt je rijbewijs en bent van mening dat er nog iets te leren valt. Je belt, mailt, of laat ons terugbellen en legt uit wat je graag zou willen leren / kunnen. Wij stellen dan een lesprogramma op, toegespitst op wat jij graag wilt en leggen dit vrijblijvend voor. Als het aansluit op jouw verwachtingen maken we een afspraak en kan de pret beginnen. Hoe lang de training duurt hangt af van wat je graag wilt leren.

De trainingen zijn normaal gesproken individueel. Als je echter samen met vrienden of familie wilt rijden kan er met maximaal 3 personen worden getraind. We werken met vooraf afgesproken doelen zodat het resultaat duidelijk meetbaar wordt. Bij de lessen kunnen bepaalde bochtentechnieken op een afgesloten terrein worden geoefend en theoretisch worden onderbouwd, de verkeersregels mogen we op de openbare weg echter niet overtreden.