Over de Motorschool

De Motorschool Arnhem is opgericht met het idee dat motorrijles meer zou moeten zijn dan alleen je rijbewijs halen. Net zoals motorrijden meer is dan alleen een manier van je voortbewegen. Laten we eerlijk zijn, motorrijden is het leukste dat je kunt doen met je kleren aan!

Bij De Motorschool Arnhem leer je motorrijden, uiteraard begint dit met het halen van je rijbewijs. Daarbij leer je de basis en voordat je het weet mag je het zelf gaan doen! Daarna ga je pas de kilometers maken en oefenen wat je geleerd hebt. We willen dat die basis goed is en raffelen niets af. De beheersing van de motor en het kennen van je eigen beperkingen en kwetsbaarheid in het verkeer is natuurlijk noodzakelijk om die kilometers veilig te maken!

Als je dan toch een keer ergens moeite mee hebt, omdat je bijvoorbeeld lang niet hebt gereden of een compleet andere motor hebt gekocht. Misschien heb je wel een val partij gemaakt en is het vertrouwen helemaal verdwenen…. Ook dan kan je weer bij ons terecht. We helpen je doelgericht met hetgeen je mee zit of wil leren! Ook als je verder wil; de bergen in, het circuit op? We bereiden je voor en helpen je op weg.

Ook het technische aspect van het motorrijden is iets waar we van houden, zelf sleutelen voor zover het kan, de handen vies en de motor schoon. Voor de motorrijder die ook zelf een gedeelte van het onderhoud wil doen of zelfredzaam wil zijn tijdens een mooie motor reis bieden we onze techniek workshop aan.
Kortom een motorrijschool voor elke motorrijder, aspirant of gevorderde!

Instructeurs Hans, Maarten en Paul

We staan altijd klaar voor een praatje, advies of een snelle check van je motor.
Wie zijn we? Even voorstellen:

Ik heet Maarten van Rietschoten en ben de Motorschool Arnhem begonnen in 2011. Motorrijden is iets dat me van kleins af aan heeft getrokken. Toen ik ongeveer 14 jaar oud was zag ik voor het eerst een Ducati 916 en besloot op dat moment dat ik later wilde gaan motorrijden. Op mijn 18e ben ik dan ook begonnen met motorrijles en nadat ik mijn rijbewijs had gehaald (het beperkte rijbewijs) heb ik een kleine Honda cb250 gekocht. Ongeveer een jaar later ben ik op mijn toen derde motor op vakantie naar Italië gereden en zo de nodige kilometers gemaakt. Mijn autorijbewijs heb ik pas een paar jaar, omdat het moest, ik doe alles op de motor. Als studie ben ik de HTS-autotechniek in Arnhem gaan doen. Ik wist zeker dat ik iets met motoren wilde gaan doen, alleen nog niet zeker wat. Tijdens de studie heb ik bij het HTS-racingteam gezeten en daar veel geleerd over de techniek van motorfietsen. De opleiding zelf was niet helemaal wat ik had gedacht, tenminste, wat ik er mee zou kunnen. Toen heb ik besloten om de liefde voor het motorrijden en de interesse voor de techniek te combineren en motor-rijinstructeur te worden.

Als instructeur vind ik dat mijn belangrijkste taak is om over te brengen hoe leuk en divers motorrijden is! Een nieuwe motorrijschool beginnen waarbij plezier en kwaliteit van lesgeven voorop staat was het logische gevolg. Ook de interesse voor de techniek van een motorfiets is iets dat ik graag deel. Het onderhouden van je motorfiets hoort naar mijn idee ook bij het motorrijden.

Hopelijk tot snel bij De Motorschool,

Maarten

Mijn naam is Hans van Wijk.

Nadat mijn vader op een wat latere leeftijd zijn motor rijbewijs ging halen wist ik dat ik dat later ook wilde gaan doen. Ik had alleen een probleem. Toen ik 18 werd wilde ik het rijbewijs halen, alleen ik had wat tegenstanders thuis. Dus toch maar eerst het autorijbewijs. Toen heb ik gewacht tot ik 21 was. Toen konden we nog gelijk voor de zware categorie gaan. Thuis had ik eerst niet verteld dat ik ging lessen, want ik mocht echt niet. Gelukkig ben ik eigenwijs geweest! Privé rijden op de weg doe ik eigenlijk niet meer echt. Ik zit de hele dag al op de motor.
Momenteel is het meer circuitrijden geworden. De kick die dat geeft is zo enorm. En daar haal ik heel veel plezier uit. De reden dat ik motorinstructeur ben geworden is omdat ik de omgang met mensen heel erg leuk vind. Iemand iets kunnen bijbrengen en steeds beter zien worden is iets moois. En om elke dag je hobby te mogen doen is dan ook nog mooi meegenomen. De passie en het enthousiasme dat ik voor het motorrijden heb, probeer ik ook op de leerling over te brengen. En dat probeer ik altijd op een leuke manier te doen. Op die manier hoop ik dat de leerlingen altijd met een plezierig gevoel terug denken aan het lessen na het behalen van het rijbewijs bij de Motorschool.

Ook ik zal mij maar voorstellen. Ik ben Paul van Wamel en sinds 2015 werkzaam als instructeur bij de motorschool. Vanaf klein ventje was ik al bezeten van alles wat rolt. Toen ik mijn 1e cross brommer, die ik bij ons in het bos vond, aan de praat kreeg was ik verkocht. Ik ben daarna gaan motorcrossen tot ik in militaire dienst moest. Maar gelukkig heb ik nog een off-road motor zodat ik ook van het asfalt af kan. Naast de cross heb ik nog een andere passie en dat is sleutelen en verbouwen van Harley Davidsons. De simpele techniek en het rauwe geluid van twee cilinders vind ik geweldig.

Wat mij trekt aan het vak van instructeur is de diversiteit van leerlingen die maar 1 ding gemeen hebben en dat is het willen leren motor rijden. De passie die ik heb voor het rijden draag ik graag over. De leerlingen zoveel mogelijk van mijn kennis meegeven zodat zij straks goed voorbereid de weg op gaan. Hopend dat ze net zo’n mooie ervaringen op doen als ik tijdens al mijn reizen op de motor. Motorrijden is door de enorme drukte op de wegen alleen maar complexer geworden, door mijn ervaring kan ik de leerlingen voorbereiden om veilig en verantwoord met de motor op pad te gaan.

Kortom, graag wil ik jullie uitnodigen voor een proefles en wellicht om te komen lessen bij ons.

Groet,